Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 26, 2011

mimpi

salam semua..

malam td dapat satu mimpi. mimpi main2 ngn ular..pastu kena patuk..terus terjaga.kata org tua2 klo mimpi kena patuk ular ney maksudnye ada kaitan dgn jodoh dah nk sampai..ape lg tgh2 mamai tu sempat lg senyum  sampai ke telinga..pastu tdo balik dgn harapan dpt mimpi yg lebih indah..hahahha...mmg bengongkan..mood menggatal tu sentiasa ada x kira la time bila pon..masa tdo jadik..hahahha...

**okess ney ada beberapa fakta yg aku baca pasal mimpi bru2 ney..fakta ke mitos ke ntah la..
-x ada manusia yg x pernah bermimpi..
-mnusia x akan igt 100% mimpi mereka..
-kita hnya akn mimipikan perkara2 yg kita pernah lihat..
-ada org yg korg x kenal wujud dlm mimpi korg..(korg mmg x kenal org tu..tp hakikatnya korg pernah nmpak org tu..cuma sedar atau tidak.
-walaupun org buta xpernah melihat..mereka tetap bermimpi..tp mimpi kita xsama dgn org2 yg normal..

ada bnyak lg..aku dah cuba cari blog yg aku baca dulu..tp x jumpa.so aku tulis apa yg aku igt je..hehe..

Monday, December 5, 2011

alahai pilihanraya...

Nampak sangat dah nak pilihanraya..

dah mula cakap beriya2..

dah mula turap jalanraya...

yang miskin dah jadi kaya...

mula berceramah penuh gaya...

hebahan ligat di alam maya...

melawan arus selagi terdaya..

strategi diatur untuk berjaya...

pandai2lah anda pilih yg mana betoi yg mana memperdaya.....



*credit to exPK HEM sy ustat radzi...=p

Tuesday, November 29, 2011

kifarah

salam semua
kifarah...rasanya semua org taw kot maksud kifarah tu..yg mana mmbawa erti denda.
sakit tu pon merupakan satu kifarah pada manusia. sekarang ney dah seminggu aku menanggung kifarah ney..ney baru sebahagian..alhamdulillah cuma demam biasa..apa2 pon pesanan aku bwt sesapa je yg baca blog ney--->
prevention is better then cure..jgn jadi mcm aku..dah teruk baru nk cari ubat..itu pun masih nk minum ais..jaga kesihatan ok..selamat malam <3<3<3

Monday, November 21, 2011

sendiri atau berkumpulan??

salam semua..

hacchuummmm...phewww..sory u olz klo ade virus yg tersebar tu..haha..act, aku tgh selesema ney..aku paling x ske kne selsema ney sbb dy dtg ngn pakej demam ngn pening kpala skali..fuhhh..sengsara2...tp apa nk buat salah satu ujian tuhan.aku terima dgn redha..

ok..sbnarnya baru2 ney aku ada assignment yg kne bwt berkumpulan..klo korg tnya aku mne yg aku lg prefer,ofkos aku lg suka bwt kja sendiri2..bkn kdekut ilmu untuk berkongsi tp aku rasa aku lebih selesa dgn cara aku kot..bknnya klo bwt kerja sendiri tu aku x refer org lain..aku refer gak.tp mungkin lebih mudah kot klo buat sorg2..

aku jenis x memilih sapa ahli kumpulan aku..aku x kisah siapa dy..eh betul ke??kadang2 x jugak..slalunya aku terima ja apa seadanya..but once aku dah pilih..aku akan pilih org yg aku rasa selesa nk bkerja dgn org tu..korg tawu knpa aku lg suka kerja sendiri??k ney aku nk cita sikit la kelemahan yg ada kat aku..--->

*aku x confident utk menyampaikan pendapat aku.
*aku kurang berkomunikasi..(aku rasa la..)
*risau org lain x selesa nk kerja ngn aku..
*risau hasil kerja yg x memuaskan..
*rasa rendah diri

tp bila dah bwt kerja berkumpulan selalunya aku akan sedaya upaya bg yg terbaik..dan hasil kerja aku tu tip top berbanding bwt sorg2..giteww le hendaknya insyallah..

so, sbnarnya sendiri atau berkumpulan ney ada pro and contra dy yg tersendiri depend on individu..myb ade yg suka..myb ade yg x..apa yang penting??kerjaaasamaaaa...hehe..klo kte bwt kerja sendiri pon kte perlu rujuk org lain jugak sebenrnya..paling x pun mesti kte g rujuk pakcik gugle kan..apa2 pon kte perlu menyesuiakan diri mengikut keadaan..sebabnya keadaan x selalnya seperti apa yg kita inginkan..

selamat malam semua...<3<3<3

Wednesday, November 16, 2011

malang di aidil adha

salam semua..

bosssaaannn..haha..bkn xde kje..tp aku bosan nk mengadap buku2 ney..bosan nk bwt tutorial..bosan nk stdy..aku bosan berfikir..boleh x mcm tu??hahahha..astaghfirullah..nti tuhan tarik nikmat dy bg kat aku ney padan muka..huhu.bkn bosan sbnarnya tp lebih kpada malas..ok intro yg mmg xdak kaitan ngn tajuk..haha..

sbnarnya aku saja nk cita pasal hari raya haji ritu..nasib aku agak x baik la..bak kata org sudah jatuh ditimpa tangga..mana taknya, hari raya pertama tu kan hujan lebat pagi2 lagi.tp mak aku nk gak ajak g beraya sbb dy kata klo x pg2 pagi2 ney nti x smpat nk beraya sbb ramai org dtg rumah..actually, kat kampong aku tu sederet tepi jln tu sedara mara aku ja..umah aku plak dekat ja ngn umah tok aku..jd ramai la yg akan dtg menyinggah..nak dijadikan cita boleh plak aku jatuh hari tu..slide turun bukit.brek pakai tangan.mmg terbaik la kan..jadi ney la hasilnya----->
                                         
    

  haa..tu la dia..xdak la teruk pon..saja over nk cita..haha..

ok setel cita raya pertama..raya kedua plak, aku, abah ngn adik aku plak keracunan makanan.aku la yg kena dulu.masa tu nk balik kampung..tba2 lak perut aku memulas2 pastu muntah2.so x boley la aku nk ikot..kena la tinggal kat rumah..igtkan sakit perut biasa ja..then petang tu mak call tnya dah ok ka?sbb abah ngn adik pon jdi sama gak..mak suh la aku siap2 sbb diorg balik pulak sbb nk amek aku g klinik skali..pastu dpt tawu yg ktorg keracunan mkanan..ntah apa yg aku mkn pon xtawu la.naseb baik x kna tahan..esoknya baru balik kampung..untung kampung dekat..hehehe..





Monday, October 31, 2011

kau ingat kau bagus???

assalamualaikum...

fuhh dah lama gilak kot aku x hapdate blog aku ney..hahha..biasa la klo tuan dy pemalas nk bwt cmna lg kan..sbnaqnya aku nk update blog ney smalam lg.tp disebabkan esaiment yang x siap terpaksa la aku update ari ney. haa tu la org len raya sebok nk join.padan muka x siap keja.apa2 pon aku bkn nk cita pasai kja aku yg x siap tu..tp aku nk beremosi sikit ptg ney pasai PATI x guna..huh..okai myb isu ney agak sensitip n mungkin ada yg akan terasa..tp pedulik hapa??aku cita mnda btoi kot..sapa boleh nafi mai sini semuka!!*bajet berani..hahah..aku rasa smua org tau kot PATI tu apa..jd xyah cita pnjg2 sbb buang masa ja layan hai2 depa ney. ok sebenaqnya mcm ni..smlm aku naik bas rapid penang, aku dok la kat bhagian OKU tu sbb xdak org..aku pon OKU gak..ORANG KURANG USAHA...hahah..bg sapa2 yg x penah naik bas rapid, kat sini aku nk habaq kat hmpa..tmpat OKU tu ada 3 krusi ja..3 kerusi mestila untuk 3 org kan..tapi adalah mamat ney (non malaysian) dok kat tmpt yg kosong tu..mula2 aku ok la.pastu dy ajak plak kawan dy lg 2 org mai dok situ..gila hapa??takkan 4 org nk sumbat situ kot!!!tersepit terpenyet aku dok kat tepi sekali..mmg hangat hati gila masa tu..kau bajet kerusi tu besaq tahap gaban ka yg nk p sumbat2 kat situ..aku x sure la depa tu PATI ka x PATI..tp apa2 pon hmpa mai tempat org perangai bwt elok2 sikit..aku rasa bkn aku sorg ja yg berpendapat mcm ney..aku yakin ramai gila yg x suka hampa..TAPI AKU X TUJUKAN PADA SEMUA LA..ada yg baik mmg baik..mmg boleh bwt kawan..depa mai cara betoi n depa dok kat sini pon dengan niat yg betoi..yg tu aku x kisah la..tapi masalahnya ada org2 yg mcm depa ney apa cita???
>>belagak bagus
>>konon hebat
>>pembuat onar
>>dan macam2 lg...
jangan la sebab nila setitik rosak susu sebelanga wey...jaga la nama baik negara hmpa..n tolong la jaga nama baik tempat dimana hmpa berpijak..sory la klo terkasaq bahasa..aku emosi sgt neyh..hahah..
pikiaq-pikiaqkan la..

**agak2 depa paham ka apa aku tulih ney..hantam sajala labuuuuu...hahaha

Tuesday, September 27, 2011

kawal amarah diri..

salam semua..

wahh dah lama gak aku x update blog aku ney..sory la..bkn xdak masa..tp kemalasan mengatasi segala2nya..so korg xyah la ikot cara aku ney ek..mmg x istiqamah..huhu..mula2 mmg rasa cam mls nk menulis skrg ney..tp xkan la nk hangat2 taik hayam kan..dah2 alang2 ada blog lebih baik la gunakan elok..act, mlm ney aku pon cam blurr2 xde mnde nk tulis..so layan je lah ape yg aku merepek ney..hari ney spnjg mlm aku berfesbuking..mmg agak bosan sbb cam xramai yg on9..fesbuker tegar mcm aku je sanggup mngadap laptop lama2 sambil2 stalk org..haha..dkt fb hari ney agak hot dgn isu akhbar utusan yg mana seolah2 mempersendakan agama islam.dan dgr khabarnya ini bukan lah isu pertama yg hot berkaitan akhbar utusan ney..so td ramai la org yg share pasal artikel tu n ramai gak yg komen..mula2 aku rasa bagus gak bila semua org memainkan peranan masing2 utk bersuara demi mengakkan kebenaran..tp yg sedeynye dorg ney tersalah haluan..menggunakan kata2 yg kesat utk menegur???itu bkn caranya saudara2 ku..kata2 kesat itu lngsung x mmberi sbrg penyelesaian..bahkan tindakan2 mcm tu sendiri x disukai yg maha esa..xkn la kita nk menegur org dgn perbuatan yg allah x suka..saya bukan la nk tunjuk baik..tp ini semua sbgai pengajaran dan kesedaran terhadap semua pihak..kalau nk tggu alim ulama' je yg bg nasihat..payah la..jd kita ney hidup biarlah saling tegur menegur..yg penting gunakan selembut2 cara dahulu dan lakukan dgn berhemah...ok la u olz..ney je la entry utk hari ney..insyaallah aku akn rajin2kan diri mnghapdate blog ney...semoga ada pengisian yg terselit walaupun sedikit...selamat malam semua...

Saturday, July 2, 2011

2 july 1991--->effa

salam semua...okaii malam ney rasa rajin lak nk update..but entri kali ney aku bukan nak cita pasal aku tapi aku rasa cam nk tulis pasal sorg insan yg bernama NURUL FAREHA BT RAZALI..hahah...actually bukan la ada cita apa pun...just memandangkan hari ney befday cik akak sorg ney so aku rasa cam nk cita la sikit2 pasal bfday cik akak ney...heheheh..
something interesting fact about cik akak ney punya life---->
=effa ney punya lucky days are Tuesday (Conceivement date, Your parents decided to not to have an abortion, You were born) and Wednesday (Your first cell is built, Your mother suspects she is pregnant, Your heart beat for the first time).
=then kalau nk diikutkan dia ney exactly 20 years 4 days 14 hours 50 minutes 18 seconds old.
=pastu kalau rambut dia never cut since 2.July.1991, it would be 2.915 m. today.(tp mesti dah lari sikit kiraan dia ney..sbb kecik2 dulu sah2 si effa ney kena cukur jambul..hehe)
=kuku pulak kalau tak pernah potong since 2.July.1991, they would be 7.232 cm. today.
=An apple tree seeded on 2.July.1991, bore 1,776.123 kg. apple till today.
haaaa..tu la serba sikit pasal ari lahir si effa ney..tp tipu la kan klo aku bwat ney tanpa bantuan incik gugel..so betul or x tu aku pun xtawu la..apa2 pun 2 july 1991,tuesday is your birthday..you are born to a cruel world.happy birthday little buddy!hopefully you remember to enjoy your life which was a big journey.hepy2 sokmo deh classmate!!!!!!!!!!!!!
*gambar curik...heeee~

Friday, July 1, 2011

happy birthday!!!

meriahhhhh.....baru2 ney befday abg mi,kak as ngan kak syaza...hah sakan gak ktorg clebrate bfday dorg..kuar g bowling,vokal practice(karaoke),makan2(wajib)..haha..mmg havoc la pendek kata..pastu igt nk bwt suprise mlm tu gak..tp smua cam da penat then mcm dah malam sgt je..so ktorg bwt suprise esok mlm je...ptg tu sempat lg g cari durian bwt kali terakhir sbb dah x boleh masuk situ...dusun dah kna pajak..huhu..xpe lah.ktorg pun dah nak balik..kecewa gila bila inovasi dtunda bulan 10..bodoh betul pengurusan diorg..x hengat ke peserta2 smua da start practice huh!!tp xpe la kmi redha je..may b ada hikmahnya nnti..aminnn..mana nk tawu kejuaraan tu milik kami..heee~ok la aku pun cam malas nk type bnyak2 ari ney...biar video n gambar2 kt bawah ney je menceritakan segalanya...cewahhhhh...=p








haaa...lapar tak..lapar tak..hehehhe..ney la dia pesta muda mudi kami..dapat makan nasi beriani malam tu..perghh mmg sedap..tq banyak2 kat kak as yg sgt rajin masak..hehe..k la sampai sini je la..chow dulu..bye!!!!!

Thursday, June 23, 2011

pesta pantun pesta durian

salam semua..wahhh minggu ney puas betul mkn durian..tiga hari berturut2 mendaki bukit menjelajah dusun usm ney mmg best...tambah2 lagi dgn team2 pantun yg mmg superb habis ney...hari pertama kitorg naik dusun tu dpt 2 bijik durian je..terus mkn dlm hutan tu...mula2 pegi ngn yah,k.gee ngn aizul je..tp hari kedua kitorg pegi lagi tp kali ney bawak ramai2..masih mengidam durian sbb x puas mkn hari pertama..hahah.kali ney semua pegi..kak as,abg din,kak syaza,abg ezal,aizul,k.gee dgn yah..kali ney perghhhhh 14 biji durian kitorg kutip dari dusun tu...sampai x cukup tgn nk bawak..huhu..sbb rezeki agak murah hari tu kitorg pun sedekah la sebijik durian kt pak cik guard yg jga gate kt situ..lepas tu apa lagi terus la kitorg ney ke teratak restu utk melahap durian yg bertimbun tu..haha..bab kupas mengupas ney xyah ckap la..mmg dah ada hero2 n heroin yg cukup handal..tgk gambar je nnti..utk hari ketiga lak,kitorg g dgn dr.rahimah(penggawa restu).walaupun lepas hujan, kitorg gagahkan jugak meneroka dusun tu..hehe..9 durian 3 cempedak kitorg bawak balik..cempedak tu dr.rahimah kata dia nk tolong buatkan cucur..wahhh best3..dah penat 3 ari masuk dusun, ari ney nk rest pulak..esok2 may be pg lg..hehe...nak cita panjang x larat pulak..hah korg layan je la gambar2 ney..----->







haaa...mmg puas.tp korg paham2 je la kalau da mkn durian banyak mcm tu apa jd...mlm2 berasap jugak la badan..huhu..tp nasib baik la hujan..fuhhh lega..

hyper cute!!!

try tgk gambar2 kt bawah ney...seyes weyh geram betul aku tgk binatang ney...comel kot..rasa mcm nk bela sekor dua...bayangkan la betapa cutenye menatang tu berpaut kt jari jemari mulus korg...comelll!!!!jom tengok---->



haaa...comelkan..binatang ney org panggil finger monkey..dikenali gak sebagai pocket monkey atau tiny lion...super duper cute..terbaikkkk...credit to baik punyer..tq!!!

Tuesday, June 21, 2011

tolong!!!!!!!

salam semua..
hallo3...kpada semua teman2 belog yg tersayang..aku nak mintak tolong sikit eh..tolong like page ney k..
http://www.facebook.com/pages/Persantun/141370779233706
pastu like la gambar2 pemantun2 usm..hehe tq..

sokongan n undian2 korg sgt la aku hargai..terima kasih yg x terhingga buat korang..cewwahhh mcm ayat bodek lak an..hehe...ape2 pun tiada paksaan okaii..lakukan seikhlas hati....akhir kata selamat bergembira semua
wassalam

Wednesday, June 15, 2011

macam-macam daaaa...

salam semua..
hmm..aku rasa nk story kt korg satu cita la mlm ney.cita yg aku alami hari ney..aku  tak tawu la ney cita sadis ke cita lawak...huhu..klo ikutkan jadual ari ney agak pack gak la..uppsss bkn ari ney je..ari lain pun sama..oleh sebab keserabutan yg melanda,senja td aku agak kelam kabut dan terkejar2 nk mandi,nk mghrib nk bersiap g latihan pantun.so...cita ney bermula masa aku mandi td...nk dijadikan cerita boley pulak la kan aku bersabun pakai syampu td..ceh padan la aku bau cam lain macam je sabun aku pakai tu..rupa2nya dah salah amek la pulak..hajat nk mndi  sekejap je da bertukar jd berminit2 aku bertapa dalam shower tu sambil gelak kt diri sendiri..haha..masuk je bilik aku terus cita kt noriah rumate aku bwt masa sebulan ney...hehehe..dibantai gelak gak la dy...segann woooo...huhu..jgn esok aku berus gigi dgn syampu lg dah la..hehe...k la u olz rasa ngntuk lak..akhir kata selamat malam semua!!!!

Tuesday, June 14, 2011

critical..

sebulan di usm terchenta....ini rutin yg bakal aku lalui..kalau x jumpa aku di muka buku tu faham2 je la...huhu

.jadual latihan : 

isnin/selasa/rabu/khamis/jumaat

8.30 am- 12.pm : sessi 1 ( assist by eiyza/ or jurulatih yang freel )

12.10pm-2.30 pm: Rest, solat, makan 

2.45pm-5.00 pm : sessi 2 

5.30-7.00 pm : Riadah ( jogging yer utk cerdakan otak.. or jalan2 dalam usm )


9.00 pm-11.00pm : sessi 3... ( as'malia ) 


** these schedule valid until 12 July 2011**

weekend 

sabtu 

9.00 am-3.00pm : menjawab (as'malia)

9.00pm- 2 am : menjawab (as'malia)


ahad

10.am- 2.00pm : menjawab (as'malia)

9.00pm-11.00pm : menjawab (as'malia)

so pesanan bwt diri..sila persiapkan fizikal dan mental..together we strong..ya itulah team kami..=p


Monday, June 13, 2011

nora elena

nora elena adalah sebuah drama adaptasi longgar dr novel kasih yang suci yg ditulis oleh meen zulaikha..cita tu seyes aku ckp sgt1000x best..aku xlayan cita ney dr episod pertama.sbb mula2 aku igt x best sbb tajuk dy mcm xbpe nk menangkap.tp satu hari tu tgh aku bosan2 aku lepak la layan jap cita ney..aku pun mcm tgk x tgk je..masa tu da episod keberapa pun aku xtawu...tp ada dua nama ni yang terus buat aku terfokus kejap..seth tan dan nora elina..nama2 ney mcm bermain2 je dalam otak aku ney..mcm familiar..ya mmg pun..ney la nama2 yg wujud dalam novel yg penah aku baca masa tingkatan 3 ke 4 ntah..utk bukan peminat novel mcm aku ney..aku kira ney la novel yg terbest aku pernah baca..ye la seumur idup aku ada la tiga empat novel yg aku penah baca..walaupun mungkin ombak rindu,bicara hati atau mungkin adam dan hawa mnjadi kegilaan ramai tp ntah aku tertarik pulak dgn novel kasih yg suci...so mcm teruja gak la bila ada drama adaptasi dr novel ney..lebih2 lagi bila diorg letak pulak hero sekacak aaron aziz dan heroin secantik siti saleha..lakonan diorg sgt berkesan sampai buat aku senyum sorg2 depan tv.da mcm org gila je..hahahha..16 jun ney last episod utk cita nora elina..episod lepas cita ney da mula dah part2 suspen..so i can't wait for the next episode derr..huhu..walaupun aku da baca novel ney tp aku still nk layan drama ney sampai abes.mana nk taw pengarah nk bwt ending mcm lain..apa2 pun cita ney tersangatlah lah sweet..so nk tawu sweet x sweet drama ney jom kita layan sampai abes...he~..akhir kata..
slamat malam semua.

Sunday, June 12, 2011

air mata....

air mata??asal tbe2 nk cte pasal ney lak an..ekceli klo spe2 yg bce entri aku smlm rasanya boley teka kot mood aku mcm mna..tp stakat tulis dlm ney cam xpuas la..so nanges2 sikit2 la bg kasi feel sikit..haha..sebenarnya aku pun da lupa bila kali terakhir aku menangis..haaa..korg2 yg pminat drama cintan cintun ney msti slalu nanges an...slalunya drama2 ney hero mati la,cinta x kesampaian la n mcm2 lg la yg ada part2 mnggugat emosi..haa..cakap2 pasal drama ney bru aku igt bila last aku nanges..xde la da lme pun bru2 ney je..haish nmpak sgt kpala otak da karat.da lama x polish biasa la..hahah..masa tu aku nanges sebab aku tgk cita tajuk PENSIL..bkn the pencil dlm short story masa sekola mnengah dulu tu tp ney cita yg sgt mnggugat kekuatan emosi aku..huhu...bygkan la hampir setiap part aku nanges.nseb baik tgk sorg2 klau x agak sedikit segan la bila dah nanges tahap x ingat gitu..esoknya padah jugak la aku nk mengcover kesembapan mata bak org xcukup tidur..seyes nanges mmg puas..tp lpas tu mula la pening la,panas satu badan smua cukup..so xminat sgt la nk nanges2 ney...org kata wanita ney spesis yg cepat je mngalirkan air mata...ya aku salah satunya..tp bkn sbb sedih atau kecewa taw.air mata aku ney mcm dah jatuh kepada hukum wajib keluar lepas ketawa..aku klo gelak lbih2 sikit msti smpai meleleh2 air mata kuar..sgt x suka.sediakan tisu sblum ktawa spt sediakan payung sebelum hujan boleh gituwww...hahah...so nk cari celak ke maskara ke kena la cri yg water proof..klo x, x pasal2 jd gothic pulak dek kerana celak tu comot..hahahah..mcm2 sbab yg boley bwt org nanges an...dan aku nekad nk jd penyebab kpada tangisan mak abah aku suatu ari nnti...bkn nanges sbb kekecewaan tp nanges sebab terlalu terharu dgn KEJAYAAN ANAK DIORG YG BERNAMA ROSNADILA BINTI SARUDDIN...insyaallah hari itu akan tiba nnti...aku doakan readers pun sama2 mncapai impian dgn jayanya...fuhhh..rasa nk nanges pulak...huhu...sekian kata dri aku....
~wassalam~
salam semua...

sedikit kata sebelum lena..bru 1 hari aku stay kt usm ney, aku da rasa cukup bosan..dan mlm ney latihan da dmulakan..seyes aku rasa blur gila.no idea.gugup.takut.worst...n kadang2 terlintas gak kt fikiran aku yg I CAN'T DO IT..mereka lbih baik dr aku..ya itu adalah hakikat..but aku masih disini utk bljar sesuatu yg baru..walaupun kadang2........ahhh..abaikan smua mnde tu..mungkin sedikit cabaran bg aku.tp... aku ttap sedikit terkilan..untuk apa???ntah ssah nk luahkan..ya aku adalah seseorg yg PENAKUT!!takut utk meluahkan apa yg terpendam.takut dgn kenyataan.takut pada perasaan..dan sedikit takut pada kegelapan..haha..hmm..malam ney serba x kena..aku rasa x selesa..mungkin aku perlu lelapkan mata..bermain di taman mimpi.mungkin akan sedikit mngubat gundah.selamat malam semua.moga mimpi indah..tidur dalam barakah.jumpa di lain masa.esoklah hendaknya.
~salam~

Friday, June 10, 2011

dongeng sepurnama...

datang hamba merafak sembah...salam kuhulur sekalian alam..

hmm..nmpaknya hampir sepurnama aku x update blog ney..tp siapa kisah kan?stakat blog cmni..pandang sebelah mata pon belum tentu mahu..haha..dalam masa sepurnama ney tiada berita menarik pon yg ingin aku khabarkan..semuanya hampir sama setiap hari..bermula dr terbit matahari hinggalah ia hilang dtelan kegelapan malam..ada sedikit kebosanan yg cuba2 bertegur sapa dengan ku..dan ia terlalu berjaya memikat zahir dan batinku..hinggalah aku cukup terbuai dan terpesona dgnnya di taman mimpi..zzzZZ..namun sayang seribu kali sayang..hubungan kebosanan x kekal lama dgnku..aku didatangi tiga pari2 yg cukup mnambat jiwa dan kalbu..aku kenalkan mereka sbagai kembang,hitam dan putih...mereka la pari2 yg slalu meneman aku mkn,tgk tv..kadang2 tido pon bawa bersama...aku mmg syg tiga ekor pari2 ney..tp bila dah mula beyak kencing uwekk2...haaa...tu pengawal aku yg akan setelkan..xlain x bukan adinda aku la tu...dy kena bwt smua tu sbb dy suka main ngn pari2 aku tp jaga malas..haha.kakanda ku?hmm..yg tu lg la..dah macam maharani aku tgk..kah3..tp kami bersama pun xlama..hampir sepurnama bersama kami terpaksa berpisah..aku perlu meninggalkan mereka jauh dari penglihatan mata..aku perlu gagah dan tabah menuju ke medan Prince of Wales Island demi sebuah perjuangan..setelah hampir 10800 saat berlalu..gunung ganang berjaya di daki..samudera berjaya direntasi..dan akhirnya aku berjaya bertapak di medan Prince of Wales Island..........
~TAMAT~

haa..lebih kurang camni la pari2 aku tu..tp ney gambar pinjam je..=p

Wednesday, May 4, 2011

politik??err....

politik???hmmm..aku xde la berminat sgt ngn politik..tp kadang2 klo org bercakap pasal politik aku boley beremosi plak..terasa smgt plak nk ulas pasal politik ney...tambahan pulak skunk politik dunia smakin bergolak..ada yg palsu ada yg betul..ada yg lurus ada yg bengkok...n klo dah ckp pasal politik kompem xlari jauh dgn masalah rasuah la,kuasa,pangkat n mcm2 lg la...yg terbaru skrg ney..kt mana2 pon org asyik bercakap pasal osama ladin..yg dah lama gila aku rasa kes dy ney...yg mana fakta yg mana auta pon aku xtawu la..bila dah bnyak sgt sumber ney,cita pon boley berubah2...ok kt sini aku nk share sikit pandangan kanak2 terhadap politik...errr...tp aku dulu kecik2 xde la plak terpikir mcm ney...klo x silap aku la..masa aku kecik2 dulu klo org ckp pasal politik je..kpala otak aku ney terus link dgn isu2 mnteri n kabinet...bg aku politik=mnteri...hahahha...kisah sorg bdak ney plak mcm ney----->


Seorang murid sekolah rendah mendapat kerja rumah dari gurunya untuk menerangkan erti "politik". Kerana belum memahaminya, ia kemudian bertanya kepada ayahnya apa erti "politik" itu. 

Ayahnya mahukan anaknya dapat berfikir secara kreatif memberikan penjelasan, "Baiklah nak, ayah akan cuba menjelaskan dengan contoh, ayahmu adalah orang yang bekerja untuk menanggung keluarga, jadi kita sebut ayah adalah Investor. Ibumu adalah pengatur kewangan, jadi kita menyebutnya Pemerintah. Kami di sini memperhatikan keperluan mu, jadi kita anggap kamu sebagai Rakyat. Orang gaji, kita memasukkan dia ke dalam Kelas Pekerja. Dan adikmu yang masih bayi, kita anggapnya sebagai Masa Depan. Sekarang, fikirkan hal itu dan kita lihat apakah penjelasan ayah ini boleh kamu fahami". 

Si anak, kemudian pergi ke tempat tidur sambil memikirkan apa yang dikatakan ayahnya. Pada tengah malam, anak itu terbangun kerana mendengar adiknya menangis. Ia melihat bahawa lampin adiknya sudah dipenuhi najis. Si anak lalu menuju ke bilik tidur orang tuanya dan mendapati ibunya sedang tidur nyenyak. Karena tidak ingin membangunkannya, ia pergi ke bilik orang gaji untuk meminta ditukarkan lampin adiknya. Pintu terkunci, ia mengintai melalui lubang kunci dan melihat ayahnya berada di tempat tidur bersama orang gajinya. Akhirnya ia kecewa dan kembali ke tempat tidur, sambil berkata dalam hati bahawa ia sudah mengerti erti "politik". 

Pagi harinya, sebelum berangkat ke sekolah, ayahnya bertanya kepada anak tersebut adakah dia sudah betul2 mngerti apa itu politik?..lalu si anak menjawab ya dan menjawab"Politik adalah ketika para Investor sedang asyik meniduri Kelas Pekerja, Pemerintah pula tertidur lelap, lalu Rakyat diabaikan dan Masa Depan terus bergelumang dengan najis''....

haaa...mnda ney aku dpt dkt fb..so sje la nk share kt sini...hmm..satu tindakan yg salah terus mngubah persepsi bdak tu...setiap org msti ada pndangan tersendiri kan..apa pun pandangan anda..pada aku politik itu adalah rumit!!!

Sunday, May 1, 2011

jealous..

waaa..sgt dan teramatlah jeles dgn insan spt mreka yg dbawah ney----->

-mereka yg da abes exm
-mereka yg da balik rumah
-mereka yg bwt marathon muvie
-abg sedara yg balik kampung
-abg sedara aku yg mkn udang galah bapak besar masak sambal..FREE
-abg sedara yg berfoya-foya lepak di tasik bukit merah
-adik yg ke pulau pangkor
-mereka yg on9 tanpa gusar

------>ok dah..nnti lg lama aku pikir lg bnyak plak mnda aku nk jles..hahahah..ini saja utk n3 kali ney..mood stdy tgh memuncak...cewwahhh...so nk p cari buku sat...haa..x lupa kpada smua para pkerja..slmat hari pekerja...wassalam..papai..^^

Saturday, April 30, 2011

sahabat...

selama hampir 2o tahun hidup..kawan,teman ataupun sahabat mereka lah yg bermakna selepas family n sdara2 aku..ada yg rapat..ada yg biasa ada jgak skadar kenalan..tp bg aku, aku nk smuanya di tahap yg sama..kalau rapat biar semua rapat..kalau biasa biar semua biasa...tp ada jugak bila dah rapat,tba2 xmuncul kilat xmuncul guruh persahabatan mnjdi renggang..dan sesetengah org akan meletakkan punca tu di atas bahu sendiri..sbb kata org pokok xkan bergoyang klo xde angin...klo dah xde anasir luar mnjd punca mstila mnda tu berpunca dr diri sendiri...sbb tu kadang2 sesetengah org takut berhabat terlalu rapat..takut dilukakan dan takut melukakan..takut dikecewakan dan takut mengecewakan...kadang2 bila memberi susu ada yg membalas tuba..dan mulalah terasa nk balas balik tuba tu dgn tuba jugak...tp alhamdulillah dan insyaallah walupun xlah sesempurna mana tp hati perut tu masih ada lg...apa2 pun syukur pada tuhan,selama 2o tahun hidup ney yg maha esa kurniakan sahabat yg mana boley mnjd tongkat ketika tersungkur,mnjadi ubat ketika sakit dan mnjd penawar ketika duka..
SAHABAT...terima kasih!!!!...^_^

Thursday, April 28, 2011

tak faham la~


***************l April 27 at 3:19pm Report
R0s?Ana xpham gn apul. ;-(
Ros Nadilla April 27 at 3:20pm
hah??knapa??ana mmg knal apul ke?
***************l l April 27 at 3:22pm Report
Ya,mmg knal dya,ana c0uple gn
Ros Nadilla April 27 at 3:24pm
eh akak tgk dy mcm da tua je..upss...akak tgk kt pic yg admin upload...hehe..so ana gf dy skrg la...myb dy xnk expose kt org ramai kot..ye la jd admin kne ade privacy...huhu..
***************l  April 27 at 3:29pm Report
Ya,tp n0w ana tgh gad0h gn dya..Ana maki dya,tp ana xsngja,ana syg dya...Ye mmg dye da tua.Tp il0ve dye. ;'(
Ros Nadilla April 27 at 3:32pm
sedangkan lidah lg tergigit ana...cewah...heheh...akak pon xtawu nk ckp apa..sbb akak xknal pon sape apul tu...akak main komen2 je...u need time to make all diz better...juz rilex okeyh...heheh
***************l April 27 at 3:34pm Report
Ana syg dya.Em
Ros Nadilla April 27 at 3:37pm
kalau syg knapa maki td ana...ana ada personal fb dy kan...msti ada punya...kan gf....it is better ana cntct dy kt situ je..xpon fon dy ke say sory...klo dkat*********** tu mcm open sgt la akak rasa...
***************l  April 27 at 3:52pm Report
0fc0zla ada,.,..Tlg ana.Ana
Ros Nadilla April 27 at 3:55pm
hmm...tlg apa??kalu boley akak tlg...
***************l l April 27 at 3:57pm Report
Gtau dya.Ana syg dya.Ana cnta dya.Plez akak..Ana gtau kt akak s0wang ja yg ana c0uple gn dya..Papa akak da bgtau dya.Akak mcg atau c0l ana kt num ney **********
Ros Nadilla April 27 at 4:00pm
ana...tu dikira akak cm da cmpur urusan ana...ana myb x kisah..tp apul???akak klo boley xnk masok cmpur...klau nasihat2 tu akak boley la kasi...ana bru je knal akak..org kt fb ney bkn senang2 boley caye ana..take note ok..lg pon xkn la kak nk bgtaw apul kt**** tu....sory akak rasa xdpt nk tlg....sory ye dik..

xfaham!!!hahaha...seyes aku xpaham ngn bdak ney..geli pon ada aku baca..aku xknal dy n aku xknal pon sapa bf dy..tba2 dtg add aku pastu ngadu...xsempat bg salam apa..tros serbu aku dowh..dalam aku dok terjebak dgn page2 yg macam cendawan tumbuh lpas hujan tu boley plak jd kes gini..fans yg sgt tergila-gilakan admin..hahah...wallahualam bissawab...aku pon xtaw la dak ney merepek mnda btol ke x...tp konsepnya kt sini,klo ada org perlukan bantuan kita, xsalah rasanya luangkan sedikit masa....hehehhe....
**apul yg bru knal>haha..sory la derr aku terpublish nama ko kt sini..malas nk cover2 kt nama ko..haha...

Tuesday, April 26, 2011

walau kecewa aku terus berharap.....

Mendung berlabuh dan terbuku di hati sayu berlabuh dan berlalu..huhu..ari ney aku rasa mcm ada awan hitam atas kpala..yg mana mnunggu saat untuk mmberi panahan petir dan mmberi gegaran dgn dentuman guruh yg kuat..boley jd jugak akan turun hujan lebat yg mana sedari tadi sememangnya sudah gerimis..gerimis di lautan,
mendayung sampan ke kuala,pada rang bulan pungguk merayu menangis kesiangan...huhu ..
.ok spe yg terbaca status aku kt fb dy tawu la yg aku baru je lepas jawab killer paper iek 108..xtawu la lepas dgn slamat ke x...seyes agak kecewa ngn paper td..aku dah letak efford yg tinggi kot utk paper tu...bak kata mat lutfi 'klau org boley mabuk minum 2 botol arak..aku boley mabuk 2 ari x tdoq kot!!!'hahahah..okaii my bad..aku yg xtawu nk manage masa ngn baik..org lain stdy cool je..jawab pon slumber je..tu smua sbb dorg stdy smart bkn hard..tp aku tetap kecewa..kecewa..dan kecewa sbb aku bwt like2 je paper td..aku tgk org dpan aku effa steady je..aku tgk yi jing mnulis tanpa henti..aku???hahahha...menengok dan tros mnengok org lain...adeyh..td ada satu soklan tu taw..soklan tu agak simple..smua mnda cm boley dicari..tp mnda soklan mintak xdpat cari..sbb dy mintak head loss and aku xtaw nk bg apa kt dy sbb aku xtaw head loss tu apa..bajet xpaham english aku nk tgk la soklan version bm punya.sekali...'apakah jumlah kerugian kepala?'...errrr...pon aku xtaw gak..nmpak cam simple n lawak an soklan dy...but derr it is hard okaii..klo x xde la digelar as killer paper..huhu..
baru td aku tepon mak aku..aku ckp yg my exm was really bad..pastu mak boley bwt lawak plak..mula2 dy kata xpe la..fokus utk lain2 paper plak..pastu dy siap bg pesanan lg...'apa yg hg baca td jgn lupa plak..nnti klau paip kt rumah bocor ka tersumbat ka boley hg pebetui'..hahahha..oh mum i'm not a plumber la...but btol gak klo expert dlm smua mnda kan best..smua bnda boley bwt sndri je..huhuh...
ok la u olz..aku nk kmbali bersama my luvly iuk291..aku sgt berharap dgn harapan yg tinggi aku boley bwt n bwt dgn jayanya utk smua paper...papai..

Man jadda wajada wa man zara'a hasoda


Sesiapa yang berusaha maka dialah yang akan mendapatnya, sesiapa yang bercucuk tanam maka dialah yang akan menuainya

Thursday, April 21, 2011

jauh...

hola...

agak kerap gak aku mengupdate an..agak bwt semak la kt dashboard2 sapa yg memollow aku ney..huhu..ada mood aku update la..seyesly aku rasa lately ney aku jauh...jauh n jauh dgn smua org walaupun hakikatnya dekat...aku rasa mcm dok dlm dunia sendiri yg pisahkan aku ngn dunia org lain...*ceh ayat hampeh...hahah..
myb betol la apa kawan aku ckap kt aku dulu..sampai satu masa nnti rosnadila seolah2 mcm dok dlm gua x campur ngn org lain dan masa tu adalah stdy week....hahaha ok my dear quyah masa tu mmg dah sampai n aku mmg rasa aku macam org gua skunk ney..hohoh..terperap dlm bilik 24 jam..just kuar nk p mkn je..huhu..

stdy grup??ada..tiap2 ari geng tuzki bwt stdy grup..n aku cam kejap dtg kejap x dtg..malas??x tu bkn alasan knapa aku x dtg..cuma cmna nk ckp ek...aku klo dah tgk org lain smua maju ke depan mula la aku rasa cm adeyh lmbabnya aku ney..n mula nk rasa down sgt..spatotnya bnyak klebihan kt situ..aku boley tnya n rujuk org2 yg lebih hebat dr aku..tp tu la xreti nk guna peluang n kesempatan yg ada..xkan la tok guru nak cari anak murid an..tp kadang2 pon aku cm segan nk tnya..takot2 apa yg aku nak tanya tu sbnarnya mnda yg sgt simple dan x patot tanya pon...hmm sungguh buruk perangai...tapi tu lah aku..suka sgt fikir apa yg org lain akan fikir...

lapaqqq......

salam...

5.55 a.m..hujan lebat sgt...angin pagi yg dah mmg sejuk bertambah sjuk plak aku rasa..tgh aku syiok2 tgk hujan yg mncurah2 mnyembah bumi, tiba2 azan subuh berkumandang..alahaiii...sayunya aku rasa subuh ney..rasa nk nanges pon ada..huhuh..hmm lapaq pon ada..adeyh nk selongkar makanan pon stok smua dah abes..so lbih baik aku dok diam je...

kenal siapa azali azlan???aku pon baru je knal mamat tu masa aku f5..tu pon sbb dy mai skola aku..dy la stdent yg dpt 21 A..hebat2..aku ada bca dm satu paper ney artikel pasal dy..dy kata blajar masa lapar ney elok n berkesan..aku x taw kt mana rasional statement tu..sbb klo lapar msti la mnda tu mngganggu kan??myb dy nk ckp xterlalu knyang n x terlalu lapaq kot...klo da tahap kbuloq pon dok layan buku lg..yeah mmg hebatlah anda..kalo aku mmg dah tersungkoq..huhuhuh...

okess nk habaq tu ja..hah hujan pon dah benti...lama jugak aku mnaip eh..dari ujan lebat sampai dah bernti pon...hahah..k lah aku nk g date ngn tuhan jap..chiow..


Wednesday, April 20, 2011

lilin...

assalamualaikum n hye semua....

baru2 ney aku ada terbaca status kawan aku ney dy kata hidup kita ney biaq la mcm lilin yg menerangi semua org, tp jgn jadi duri yg mnyakiti org...haa lebih kurang mcm tu la..hmm myb pndapat dy btoi dgn apa yg dy nk cuba sampaikan..

aku cm setuju gak..tp yg part duri tu ja..part lilin tu kureng skit..nampak sgt kt situ benefit dy utk one side ja..org yg dterangi tu mmg la syiok tp lilin yg dok mmbakar diri tu????last2 cair, api pon padam.then lempaq buang mcm tu ja..yela..lilin tu kan murah..bila nak.. senang ja nk dpat..duit kupang2 pon lepas bwt beli lilin...so klau anda dlm ktgori lilin lebih baik cepat2 transform p jd mnda lain..huhu..mnjd lilin itu adalah sakit,panas dan tersiksa..bila dah ada lampu kalimantan yg terang mnderang tu lilin hah langsung org x pandang dah.bila xdak letrik baru la klam kabut cari lilin an..tu pon klo cari la...sbb bnyak mnda lain org boley cari pelita, torchligth...so bg aku lilin ney cam x best r nk simbolik kan mnda tu jd diri hngpa..cari mnda lain k..

ok setelah mmbwt sdikit pmbacaan td...*sgt sikit...aku nk habaq la kalau hmpa jd lilin ney dy seolah mcm satu bntuk simbiosis tu..bkn lagu ella taw..tp dy mcm parasitisme.cnth mcm cacing perut..cacing kenyang, perut hngpa yg berlobang...huhuh.nazak weyh...haa apa kata hngpa jd cm mutualisme..dua2 dpt faedah..paling x pon, ok la kot klo jd mcm komensalisme..sorg untung sorg lg untung x rugi pon x...hehe


ekceli, anda adalah siapa yg mnentukan dri anda...x kisah lah hngpa nk jd apa pun asalkan mmbawa kbaikan n x bawa kburukan sudah...aku just brkongsi pendapat aku kt sini.klo hngpa rasa btoi2 tu btoi lah..tp klo x btoi tu jom sama2 kita perbetoikan apa yg salah....



Tuesday, April 19, 2011

kah..kah..kah...

salam n hye semua...

pening ngn stdy mmbuatkan sindrom xbpe waras dtg mnjengah keminda...hahah..xdak apa pon nk cita.just sementara masih waras ney aku nak share ngn korg dialog kt bawah ney------>

dialog ney antara mak ngn anak dy yg bru balik dr skola..

anak : mama td cikgu bg boboi hadiah..
mak : ye ke?knapa ckgu bg boboi hadiah?
anak : sbb boboi bg jwapan betul.ckgu tnye brpa jumlah kaki burung unta dan boboi jwab 3.
mak : laaa..bukan ke kaki burung unta tu jumlahnya dua?
anak : ye la..tp kawan2 sekelas boboi semua jwab 4, boboi yg mng sbb jwapan yg paling hampir.
mak : erkkk..

hahahha..xde yg tepat yg hampir pon boley la..so kawan2 klo exm tu jgn biar soklan tinggal kosong ye..xtawu pon hentam je...kot2 la senasib dgn anak yg kt atas ney....heheh...


Sunday, April 17, 2011

hmm..camni la bila nk exam...

assalamualaikum n hye semua....

esok dah 18 april 2011...exm pon akan start dgn subjek ISLAMIC AND ASIAN CIVILISATIONS...pergh...xbley blah bunyik dy..pdahal TITAS je pon...hah?je???tak2..titas itu pon ssah sbnarnya..haha...ekceli ak x abes cover smua mnda lg..smua aku selak spintas lalu je..hmm tu pon smpt lg berbloging ngn fesbuking...aiseyh...

haa..aku taw korg pon sama an...klo pndai nk manage stdy ngn berlibur tu xpe..xde masalah pon..tp klo macam aku ney  parah skit la.sbbnye aku spend masa lg bnyak kt berlibur dr stdy..hmm pastu mnyesal kmudian hari..bak kata pepata sudah terhantuk baru tengadah..masa tu padan muka dri sndri la kan..hmm aku ney plak mcm tukul ngn pahat..nk kna ketuk paksa bru la nk bwt..dlm bab2 ney aku akn cuba lakukan sikit perubahan kearah yg lebih baik..apa2 pon kita tgk next sem apa cita..berubah ke????hahahha..slalunye HOT2 CHICKEN SHIT je..hak3..sama2 la kte berdoa dpt perubah kearah yg lbih smpurna..

okai...dkesempatan yg ada ney aku nk mntak maaf dr sekecil2 kuman kesalahan yg aku dah bwt kt sapa2 je secara langsung atau x lngsung..aku taw ak bnyak bwt slah ngn org..ramai gak yg terasa ati ngn aku..kadang2 biasala mulut ney kalau mnyusun kata tu kadang2 lancang je..mungkin ada yg boley mnerima cara aku dan mungkin ada yg x...kpada yg terima tq sgt2..yg x terima aku mnta maaf sgt2..

kat sini aku nk wish all d best lah utk sapa2 yg nk exm or yg tgh exm..aku harap kita semua dpt lakukan yg terbaik..kalau ada usaha yg berganda insyaallah ada hasil yg berganda jugak...*pesanan utk dri sndri..huhu..so, last but not least slmat mnduduki exm final and wish u all d best...smoga dpt jawab dgn tenang..^_^

Saturday, April 16, 2011

arigatogozaimasu ummi...

bngun2 tdo ari rabu 13/4/11 bru ney cm biasa aku tros ke meja stdy mncari incik toshiba ku..suprise!!korg taw apa aku jumpa??msti la xtaw kan...ada sekeping sampul yg aku xtaw pon apa ada dlm tu.nmpak mcm surat mcm kad pon ada gak..tp tgk dr tulisan aku knal tu adalah tulisan milik ummi amirah fadhilah bt ayub..heheh..aku pon slow2 la bkak n yeah btol ianya sekeping kad spt yg korg boley tgk kt bwah ney...




so, special thanks to my rumate ummi sbb bg kad ney..n sorry3 sbb aku xbg apa2 pon kt ummi..hanya doaku panjatkan smoga kita sama2 berjaya..cewwaahhh...hehehe...amin3...all d best k...

Friday, April 15, 2011

kalaulah zint tawu...^^

assalamualaikum n slmt pagi semua...

haa...bkn sng nk dpt 'slmt pg' dri aku ney..slalu tu slmat mlm je..haha...okeyh aku harap korg smua hepy2 lah ari ney..jgn la monyok je..ari ney kan pnghulu sgala ari..haa..yg cowok2 lak jgn bwt2 lupa ye kwajipan anda hari ney..hehe..oh ya..jap lg aku nk g pekena cendol kat chowrasta..nk ikot??jom..haha..

bkn nk cita pasai jumaat mahupun cendol di chowrasta..tapi aku nk cita lg satu buah ati aku yg diilhamkan oleh ZINT...kalau dah kluar nama zint ney kompem2 lah aku nk bercerita pasal karya2 dy yg superrbb gilak...penah dgr under 18??or end of fearless ??ataupun 2 dude???okeyh..ney antara komik yg aku baca x jemu2..walopun lawak dy ala2 mlmpau dan tersgtlah rude..tp mmg best..bagi2 mereka yg x suka komik dan lebih cinta pada bahan2 spt novel myb la xkn layan lngsung buah ati buah ati aku ney..hahah..novel???..uppss sory x termasuk dlm carta hidup aku..xbpe minat ah..aku penah baca 2 novel je smpai abes..RIA QISTINA n KASIH YG SUCI..tu xtermasuk aku anak timur,merdeka!merdeka!merdeka,perlumbaan kedua dan julia..hahah..novel masa skola mnengah dulu..

knpa aku ckp sal komik eh??ok ekceli klo kt umah klo cm aku terbngun awal n xde mnde nk buat, buah ati aku ney la yg aku cari..kdg2 tu aku xbce pon *niat nk baca..tp mata pon xbukak abes lg..haha*..aku just on tv bawak buah ati dpan tv pastu smbung tdo...hahahah...adeyh tebiat2..n hari ney aku bngun agak awal n aku rendu nk bwt cmtu lg..tp tu lah xde tv..xde komik..huhu...eh asal tbe2 aku mngada + gedix2..hahah..mcm la bru smnggu dok ostel ney...

tetttt...dah aku nk g mndi lah...dear zint ko bwtlah lg karya yg meletup2..zint klaulah ko taw yg aku cinta watak2 Slay n Ax ko...hahah..n plis la bwt komik ade kaler..xde kaler aku xmo beli..hak3..ok lah chiow..papai..

Thursday, April 14, 2011

M.A.D.A.H.....(MenyusunAyatDariAkarHati)

hola...hye readers..


td tgh dok bosan2 baca titas...BACA TITAS???omg dila ke ney??hahahha...ye la aku ngaku klo xde exm titas ney rasanya aku pun xnkn baca...ish3...hmm patutla baca xlekat2..niat pon dah salah..adeyh...


okeyh..aku xnak cita pasal titas pon sbnarnya..just terlintas madah2 yg aku penah baca bru2 ney..n aku rasa jari2 aku pon cm rajin je nk mnaip bait2 madah yg bagi aku indahla jgak...saat2 otak bercelaru serabut jiwa pon kucar kacir sonok gak baca madah2 ney...feelin' sgt..hahah..



THE BEAUTY OF LIFE DOES NOT DEPEND SOLELY ON HOW HAPPY YOU ARE BUT ON HOW HAPPY OTHERS CAN BE.......BECAUSE OF YOU...


Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan. Tetapi acapkali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita.

kesepian& kesunyian itu kadangkala indah, kadangkala membosankan..
tapi..kesepian juga mengajar kita menghargai detik manis yang telah berlalu dalam hidup kita..

adakalanya dalam hidup ini kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa...

dalam jauh sebuah perjalanan, ALLAH amanahkan sebuah perjuangan..terimalah dengan kekuatan...terkadang sakit yang mendatang..terkadang teman tak sehaluan..terkadang cemerlang tak kesampaian..namun..kita perlu gah di sisi ALLAH untuk meneruskan perjuangan..

hidup ini susah untuk diduga..kadang-kadang kita rasa dekat sangat dengan seseorang..tapi sebenarnya jauh....walaupun kita dapat capai & genggam tangannya, tapi belum tentu hati dia dapat kita selami..mungkin kadang-kadang kita dapat tengok dia ketawa..tapi kita tak tahu apa di sebalik senyumannya...bila dia menangis, kita ingat kehadiran kita dapat memujuknya..walhal kehadiran kita langsung tidak dihargai...rencah dunia...kita tidak tahu siapa kawan siapa lawan..sehinggalah sampai masa kita jatuh..adakah tangan itu menghulurkan bantuan ?? atau kita ditinggalkan.....???

ku minta pada ALLAH,

setangkai bunga segar

ia berikan kaktus yang berduri..
ku minta pula kupu-kupu
ia berikan ulat..
ku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....
kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,

DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya,
ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah.....

hmmm..bagi aku, bait2 ayat yg tertulis kt atas ney mmbawa maksud tersendiri..sgt mndalam...kaitan dgn diri aku?????hahahha...xde lah..aku skadar suka2 ja..*try to pretend..hak3...ok lah maw sambung baca titas yg SYIOK....hehe..papai..assalamualaikum...

**aku x susun ayat ney dr akar hati pon..just copy dri2 sumber2 tertentu...hahah..layan je..