Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

sahabat...

selama hampir 2o tahun hidup..kawan,teman ataupun sahabat mereka lah yg bermakna selepas family n sdara2 aku..ada yg rapat..ada yg biasa ada jgak skadar kenalan..tp bg aku, aku nk smuanya di tahap yg sama..kalau rapat biar semua rapat..kalau biasa biar semua biasa...tp ada jugak bila dah rapat,tba2 xmuncul kilat xmuncul guruh persahabatan mnjdi renggang..dan sesetengah org akan meletakkan punca tu di atas bahu sendiri..sbb kata org pokok xkan bergoyang klo xde angin...klo dah xde anasir luar mnjd punca mstila mnda tu berpunca dr diri sendiri...sbb tu kadang2 sesetengah org takut berhabat terlalu rapat..takut dilukakan dan takut melukakan..takut dikecewakan dan takut mengecewakan...kadang2 bila memberi susu ada yg membalas tuba..dan mulalah terasa nk balas balik tuba tu dgn tuba jugak...tp alhamdulillah dan insyaallah walupun xlah sesempurna mana tp hati perut tu masih ada lg...apa2 pun syukur pada tuhan,selama 2o tahun hidup ney yg maha esa kurniakan sahabat yg mana boley mnjd tongkat ketika tersungkur,mnjadi ubat ketika sakit dan mnjd penawar ketika duka..
SAHABAT...terima kasih!!!!...^_^

Thursday, April 28, 2011

tak faham la~


***************l April 27 at 3:19pm Report
R0s?Ana xpham gn apul. ;-(
Ros Nadilla April 27 at 3:20pm
hah??knapa??ana mmg knal apul ke?
***************l l April 27 at 3:22pm Report
Ya,mmg knal dya,ana c0uple gn
Ros Nadilla April 27 at 3:24pm
eh akak tgk dy mcm da tua je..upss...akak tgk kt pic yg admin upload...hehe..so ana gf dy skrg la...myb dy xnk expose kt org ramai kot..ye la jd admin kne ade privacy...huhu..
***************l  April 27 at 3:29pm Report
Ya,tp n0w ana tgh gad0h gn dya..Ana maki dya,tp ana xsngja,ana syg dya...Ye mmg dye da tua.Tp il0ve dye. ;'(
Ros Nadilla April 27 at 3:32pm
sedangkan lidah lg tergigit ana...cewah...heheh...akak pon xtawu nk ckp apa..sbb akak xknal pon sape apul tu...akak main komen2 je...u need time to make all diz better...juz rilex okeyh...heheh
***************l April 27 at 3:34pm Report
Ana syg dya.Em
Ros Nadilla April 27 at 3:37pm
kalau syg knapa maki td ana...ana ada personal fb dy kan...msti ada punya...kan gf....it is better ana cntct dy kt situ je..xpon fon dy ke say sory...klo dkat*********** tu mcm open sgt la akak rasa...
***************l  April 27 at 3:52pm Report
0fc0zla ada,.,..Tlg ana.Ana
Ros Nadilla April 27 at 3:55pm
hmm...tlg apa??kalu boley akak tlg...
***************l l April 27 at 3:57pm Report
Gtau dya.Ana syg dya.Ana cnta dya.Plez akak..Ana gtau kt akak s0wang ja yg ana c0uple gn dya..Papa akak da bgtau dya.Akak mcg atau c0l ana kt num ney **********
Ros Nadilla April 27 at 4:00pm
ana...tu dikira akak cm da cmpur urusan ana...ana myb x kisah..tp apul???akak klo boley xnk masok cmpur...klau nasihat2 tu akak boley la kasi...ana bru je knal akak..org kt fb ney bkn senang2 boley caye ana..take note ok..lg pon xkn la kak nk bgtaw apul kt**** tu....sory akak rasa xdpt nk tlg....sory ye dik..

xfaham!!!hahaha...seyes aku xpaham ngn bdak ney..geli pon ada aku baca..aku xknal dy n aku xknal pon sapa bf dy..tba2 dtg add aku pastu ngadu...xsempat bg salam apa..tros serbu aku dowh..dalam aku dok terjebak dgn page2 yg macam cendawan tumbuh lpas hujan tu boley plak jd kes gini..fans yg sgt tergila-gilakan admin..hahah...wallahualam bissawab...aku pon xtaw la dak ney merepek mnda btol ke x...tp konsepnya kt sini,klo ada org perlukan bantuan kita, xsalah rasanya luangkan sedikit masa....hehehhe....
**apul yg bru knal>haha..sory la derr aku terpublish nama ko kt sini..malas nk cover2 kt nama ko..haha...

Tuesday, April 26, 2011

walau kecewa aku terus berharap.....

Mendung berlabuh dan terbuku di hati sayu berlabuh dan berlalu..huhu..ari ney aku rasa mcm ada awan hitam atas kpala..yg mana mnunggu saat untuk mmberi panahan petir dan mmberi gegaran dgn dentuman guruh yg kuat..boley jd jugak akan turun hujan lebat yg mana sedari tadi sememangnya sudah gerimis..gerimis di lautan,
mendayung sampan ke kuala,pada rang bulan pungguk merayu menangis kesiangan...huhu ..
.ok spe yg terbaca status aku kt fb dy tawu la yg aku baru je lepas jawab killer paper iek 108..xtawu la lepas dgn slamat ke x...seyes agak kecewa ngn paper td..aku dah letak efford yg tinggi kot utk paper tu...bak kata mat lutfi 'klau org boley mabuk minum 2 botol arak..aku boley mabuk 2 ari x tdoq kot!!!'hahahah..okaii my bad..aku yg xtawu nk manage masa ngn baik..org lain stdy cool je..jawab pon slumber je..tu smua sbb dorg stdy smart bkn hard..tp aku tetap kecewa..kecewa..dan kecewa sbb aku bwt like2 je paper td..aku tgk org dpan aku effa steady je..aku tgk yi jing mnulis tanpa henti..aku???hahahha...menengok dan tros mnengok org lain...adeyh..td ada satu soklan tu taw..soklan tu agak simple..smua mnda cm boley dicari..tp mnda soklan mintak xdpat cari..sbb dy mintak head loss and aku xtaw nk bg apa kt dy sbb aku xtaw head loss tu apa..bajet xpaham english aku nk tgk la soklan version bm punya.sekali...'apakah jumlah kerugian kepala?'...errrr...pon aku xtaw gak..nmpak cam simple n lawak an soklan dy...but derr it is hard okaii..klo x xde la digelar as killer paper..huhu..
baru td aku tepon mak aku..aku ckp yg my exm was really bad..pastu mak boley bwt lawak plak..mula2 dy kata xpe la..fokus utk lain2 paper plak..pastu dy siap bg pesanan lg...'apa yg hg baca td jgn lupa plak..nnti klau paip kt rumah bocor ka tersumbat ka boley hg pebetui'..hahahha..oh mum i'm not a plumber la...but btol gak klo expert dlm smua mnda kan best..smua bnda boley bwt sndri je..huhuh...
ok la u olz..aku nk kmbali bersama my luvly iuk291..aku sgt berharap dgn harapan yg tinggi aku boley bwt n bwt dgn jayanya utk smua paper...papai..

Man jadda wajada wa man zara'a hasoda


Sesiapa yang berusaha maka dialah yang akan mendapatnya, sesiapa yang bercucuk tanam maka dialah yang akan menuainya

Thursday, April 21, 2011

jauh...

hola...

agak kerap gak aku mengupdate an..agak bwt semak la kt dashboard2 sapa yg memollow aku ney..huhu..ada mood aku update la..seyesly aku rasa lately ney aku jauh...jauh n jauh dgn smua org walaupun hakikatnya dekat...aku rasa mcm dok dlm dunia sendiri yg pisahkan aku ngn dunia org lain...*ceh ayat hampeh...hahah..
myb betol la apa kawan aku ckap kt aku dulu..sampai satu masa nnti rosnadila seolah2 mcm dok dlm gua x campur ngn org lain dan masa tu adalah stdy week....hahaha ok my dear quyah masa tu mmg dah sampai n aku mmg rasa aku macam org gua skunk ney..hohoh..terperap dlm bilik 24 jam..just kuar nk p mkn je..huhu..

stdy grup??ada..tiap2 ari geng tuzki bwt stdy grup..n aku cam kejap dtg kejap x dtg..malas??x tu bkn alasan knapa aku x dtg..cuma cmna nk ckp ek...aku klo dah tgk org lain smua maju ke depan mula la aku rasa cm adeyh lmbabnya aku ney..n mula nk rasa down sgt..spatotnya bnyak klebihan kt situ..aku boley tnya n rujuk org2 yg lebih hebat dr aku..tp tu la xreti nk guna peluang n kesempatan yg ada..xkan la tok guru nak cari anak murid an..tp kadang2 pon aku cm segan nk tnya..takot2 apa yg aku nak tanya tu sbnarnya mnda yg sgt simple dan x patot tanya pon...hmm sungguh buruk perangai...tapi tu lah aku..suka sgt fikir apa yg org lain akan fikir...

lapaqqq......

salam...

5.55 a.m..hujan lebat sgt...angin pagi yg dah mmg sejuk bertambah sjuk plak aku rasa..tgh aku syiok2 tgk hujan yg mncurah2 mnyembah bumi, tiba2 azan subuh berkumandang..alahaiii...sayunya aku rasa subuh ney..rasa nk nanges pon ada..huhuh..hmm lapaq pon ada..adeyh nk selongkar makanan pon stok smua dah abes..so lbih baik aku dok diam je...

kenal siapa azali azlan???aku pon baru je knal mamat tu masa aku f5..tu pon sbb dy mai skola aku..dy la stdent yg dpt 21 A..hebat2..aku ada bca dm satu paper ney artikel pasal dy..dy kata blajar masa lapar ney elok n berkesan..aku x taw kt mana rasional statement tu..sbb klo lapar msti la mnda tu mngganggu kan??myb dy nk ckp xterlalu knyang n x terlalu lapaq kot...klo da tahap kbuloq pon dok layan buku lg..yeah mmg hebatlah anda..kalo aku mmg dah tersungkoq..huhuhuh...

okess nk habaq tu ja..hah hujan pon dah benti...lama jugak aku mnaip eh..dari ujan lebat sampai dah bernti pon...hahah..k lah aku nk g date ngn tuhan jap..chiow..


Wednesday, April 20, 2011

lilin...

assalamualaikum n hye semua....

baru2 ney aku ada terbaca status kawan aku ney dy kata hidup kita ney biaq la mcm lilin yg menerangi semua org, tp jgn jadi duri yg mnyakiti org...haa lebih kurang mcm tu la..hmm myb pndapat dy btoi dgn apa yg dy nk cuba sampaikan..

aku cm setuju gak..tp yg part duri tu ja..part lilin tu kureng skit..nampak sgt kt situ benefit dy utk one side ja..org yg dterangi tu mmg la syiok tp lilin yg dok mmbakar diri tu????last2 cair, api pon padam.then lempaq buang mcm tu ja..yela..lilin tu kan murah..bila nak.. senang ja nk dpat..duit kupang2 pon lepas bwt beli lilin...so klau anda dlm ktgori lilin lebih baik cepat2 transform p jd mnda lain..huhu..mnjd lilin itu adalah sakit,panas dan tersiksa..bila dah ada lampu kalimantan yg terang mnderang tu lilin hah langsung org x pandang dah.bila xdak letrik baru la klam kabut cari lilin an..tu pon klo cari la...sbb bnyak mnda lain org boley cari pelita, torchligth...so bg aku lilin ney cam x best r nk simbolik kan mnda tu jd diri hngpa..cari mnda lain k..

ok setelah mmbwt sdikit pmbacaan td...*sgt sikit...aku nk habaq la kalau hmpa jd lilin ney dy seolah mcm satu bntuk simbiosis tu..bkn lagu ella taw..tp dy mcm parasitisme.cnth mcm cacing perut..cacing kenyang, perut hngpa yg berlobang...huhuh.nazak weyh...haa apa kata hngpa jd cm mutualisme..dua2 dpt faedah..paling x pon, ok la kot klo jd mcm komensalisme..sorg untung sorg lg untung x rugi pon x...hehe


ekceli, anda adalah siapa yg mnentukan dri anda...x kisah lah hngpa nk jd apa pun asalkan mmbawa kbaikan n x bawa kburukan sudah...aku just brkongsi pendapat aku kt sini.klo hngpa rasa btoi2 tu btoi lah..tp klo x btoi tu jom sama2 kita perbetoikan apa yg salah....



Tuesday, April 19, 2011

kah..kah..kah...

salam n hye semua...

pening ngn stdy mmbuatkan sindrom xbpe waras dtg mnjengah keminda...hahah..xdak apa pon nk cita.just sementara masih waras ney aku nak share ngn korg dialog kt bawah ney------>

dialog ney antara mak ngn anak dy yg bru balik dr skola..

anak : mama td cikgu bg boboi hadiah..
mak : ye ke?knapa ckgu bg boboi hadiah?
anak : sbb boboi bg jwapan betul.ckgu tnye brpa jumlah kaki burung unta dan boboi jwab 3.
mak : laaa..bukan ke kaki burung unta tu jumlahnya dua?
anak : ye la..tp kawan2 sekelas boboi semua jwab 4, boboi yg mng sbb jwapan yg paling hampir.
mak : erkkk..

hahahha..xde yg tepat yg hampir pon boley la..so kawan2 klo exm tu jgn biar soklan tinggal kosong ye..xtawu pon hentam je...kot2 la senasib dgn anak yg kt atas ney....heheh...


Sunday, April 17, 2011

hmm..camni la bila nk exam...

assalamualaikum n hye semua....

esok dah 18 april 2011...exm pon akan start dgn subjek ISLAMIC AND ASIAN CIVILISATIONS...pergh...xbley blah bunyik dy..pdahal TITAS je pon...hah?je???tak2..titas itu pon ssah sbnarnya..haha...ekceli ak x abes cover smua mnda lg..smua aku selak spintas lalu je..hmm tu pon smpt lg berbloging ngn fesbuking...aiseyh...

haa..aku taw korg pon sama an...klo pndai nk manage stdy ngn berlibur tu xpe..xde masalah pon..tp klo macam aku ney  parah skit la.sbbnye aku spend masa lg bnyak kt berlibur dr stdy..hmm pastu mnyesal kmudian hari..bak kata pepata sudah terhantuk baru tengadah..masa tu padan muka dri sndri la kan..hmm aku ney plak mcm tukul ngn pahat..nk kna ketuk paksa bru la nk bwt..dlm bab2 ney aku akn cuba lakukan sikit perubahan kearah yg lebih baik..apa2 pon kita tgk next sem apa cita..berubah ke????hahahha..slalunye HOT2 CHICKEN SHIT je..hak3..sama2 la kte berdoa dpt perubah kearah yg lbih smpurna..

okai...dkesempatan yg ada ney aku nk mntak maaf dr sekecil2 kuman kesalahan yg aku dah bwt kt sapa2 je secara langsung atau x lngsung..aku taw ak bnyak bwt slah ngn org..ramai gak yg terasa ati ngn aku..kadang2 biasala mulut ney kalau mnyusun kata tu kadang2 lancang je..mungkin ada yg boley mnerima cara aku dan mungkin ada yg x...kpada yg terima tq sgt2..yg x terima aku mnta maaf sgt2..

kat sini aku nk wish all d best lah utk sapa2 yg nk exm or yg tgh exm..aku harap kita semua dpt lakukan yg terbaik..kalau ada usaha yg berganda insyaallah ada hasil yg berganda jugak...*pesanan utk dri sndri..huhu..so, last but not least slmat mnduduki exm final and wish u all d best...smoga dpt jawab dgn tenang..^_^

Saturday, April 16, 2011

arigatogozaimasu ummi...

bngun2 tdo ari rabu 13/4/11 bru ney cm biasa aku tros ke meja stdy mncari incik toshiba ku..suprise!!korg taw apa aku jumpa??msti la xtaw kan...ada sekeping sampul yg aku xtaw pon apa ada dlm tu.nmpak mcm surat mcm kad pon ada gak..tp tgk dr tulisan aku knal tu adalah tulisan milik ummi amirah fadhilah bt ayub..heheh..aku pon slow2 la bkak n yeah btol ianya sekeping kad spt yg korg boley tgk kt bwah ney...




so, special thanks to my rumate ummi sbb bg kad ney..n sorry3 sbb aku xbg apa2 pon kt ummi..hanya doaku panjatkan smoga kita sama2 berjaya..cewwaahhh...hehehe...amin3...all d best k...

Friday, April 15, 2011

kalaulah zint tawu...^^

assalamualaikum n slmt pagi semua...

haa...bkn sng nk dpt 'slmt pg' dri aku ney..slalu tu slmat mlm je..haha...okeyh aku harap korg smua hepy2 lah ari ney..jgn la monyok je..ari ney kan pnghulu sgala ari..haa..yg cowok2 lak jgn bwt2 lupa ye kwajipan anda hari ney..hehe..oh ya..jap lg aku nk g pekena cendol kat chowrasta..nk ikot??jom..haha..

bkn nk cita pasai jumaat mahupun cendol di chowrasta..tapi aku nk cita lg satu buah ati aku yg diilhamkan oleh ZINT...kalau dah kluar nama zint ney kompem2 lah aku nk bercerita pasal karya2 dy yg superrbb gilak...penah dgr under 18??or end of fearless ??ataupun 2 dude???okeyh..ney antara komik yg aku baca x jemu2..walopun lawak dy ala2 mlmpau dan tersgtlah rude..tp mmg best..bagi2 mereka yg x suka komik dan lebih cinta pada bahan2 spt novel myb la xkn layan lngsung buah ati buah ati aku ney..hahah..novel???..uppss sory x termasuk dlm carta hidup aku..xbpe minat ah..aku penah baca 2 novel je smpai abes..RIA QISTINA n KASIH YG SUCI..tu xtermasuk aku anak timur,merdeka!merdeka!merdeka,perlumbaan kedua dan julia..hahah..novel masa skola mnengah dulu..

knpa aku ckp sal komik eh??ok ekceli klo kt umah klo cm aku terbngun awal n xde mnde nk buat, buah ati aku ney la yg aku cari..kdg2 tu aku xbce pon *niat nk baca..tp mata pon xbukak abes lg..haha*..aku just on tv bawak buah ati dpan tv pastu smbung tdo...hahahah...adeyh tebiat2..n hari ney aku bngun agak awal n aku rendu nk bwt cmtu lg..tp tu lah xde tv..xde komik..huhu...eh asal tbe2 aku mngada + gedix2..hahah..mcm la bru smnggu dok ostel ney...

tetttt...dah aku nk g mndi lah...dear zint ko bwtlah lg karya yg meletup2..zint klaulah ko taw yg aku cinta watak2 Slay n Ax ko...hahah..n plis la bwt komik ade kaler..xde kaler aku xmo beli..hak3..ok lah chiow..papai..

Thursday, April 14, 2011

M.A.D.A.H.....(MenyusunAyatDariAkarHati)

hola...hye readers..


td tgh dok bosan2 baca titas...BACA TITAS???omg dila ke ney??hahahha...ye la aku ngaku klo xde exm titas ney rasanya aku pun xnkn baca...ish3...hmm patutla baca xlekat2..niat pon dah salah..adeyh...


okeyh..aku xnak cita pasal titas pon sbnarnya..just terlintas madah2 yg aku penah baca bru2 ney..n aku rasa jari2 aku pon cm rajin je nk mnaip bait2 madah yg bagi aku indahla jgak...saat2 otak bercelaru serabut jiwa pon kucar kacir sonok gak baca madah2 ney...feelin' sgt..hahah..



THE BEAUTY OF LIFE DOES NOT DEPEND SOLELY ON HOW HAPPY YOU ARE BUT ON HOW HAPPY OTHERS CAN BE.......BECAUSE OF YOU...


Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan. Tetapi acapkali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita.

kesepian& kesunyian itu kadangkala indah, kadangkala membosankan..
tapi..kesepian juga mengajar kita menghargai detik manis yang telah berlalu dalam hidup kita..

adakalanya dalam hidup ini kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa...

dalam jauh sebuah perjalanan, ALLAH amanahkan sebuah perjuangan..terimalah dengan kekuatan...terkadang sakit yang mendatang..terkadang teman tak sehaluan..terkadang cemerlang tak kesampaian..namun..kita perlu gah di sisi ALLAH untuk meneruskan perjuangan..

hidup ini susah untuk diduga..kadang-kadang kita rasa dekat sangat dengan seseorang..tapi sebenarnya jauh....walaupun kita dapat capai & genggam tangannya, tapi belum tentu hati dia dapat kita selami..mungkin kadang-kadang kita dapat tengok dia ketawa..tapi kita tak tahu apa di sebalik senyumannya...bila dia menangis, kita ingat kehadiran kita dapat memujuknya..walhal kehadiran kita langsung tidak dihargai...rencah dunia...kita tidak tahu siapa kawan siapa lawan..sehinggalah sampai masa kita jatuh..adakah tangan itu menghulurkan bantuan ?? atau kita ditinggalkan.....???

ku minta pada ALLAH,

setangkai bunga segar

ia berikan kaktus yang berduri..
ku minta pula kupu-kupu
ia berikan ulat..
ku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....
kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,

DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya,
ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah.....

hmmm..bagi aku, bait2 ayat yg tertulis kt atas ney mmbawa maksud tersendiri..sgt mndalam...kaitan dgn diri aku?????hahahha...xde lah..aku skadar suka2 ja..*try to pretend..hak3...ok lah maw sambung baca titas yg SYIOK....hehe..papai..assalamualaikum...

**aku x susun ayat ney dr akar hati pon..just copy dri2 sumber2 tertentu...hahah..layan je..

Tuesday, April 12, 2011

kuali dan kawah...

assalamualaikum..hye semua...

wahhh...belok aku ney sudah usang lagi bersawang la..hahah..cehh mcm la lama sgt x update..hehe..ekceli readers aku lama x update bkn apa..aku balik umah..kt umah xde line tenet..so berhabuk la kejap belok ngn fb aku..he~

penat!!!!!!!!!woo penat gila la balik umah kali ney..huhu..sebab??haa..mcm yg aku cita kt n3 bfore ney..kakak aku cik ROSDIANA BT SARUDDIN tu kn nak bertunang..so fmily aku ada la bwt knduri sikit...tu yg penat gila tu..klo bwt catering myb la x pnat sgt..ney ktorg bwt gotong royong..errkk..bersimpul urat2 dawai aku ney..haha...start hari jumaat aku balik tu sampai la pg td..keja aku asyik2 mmbasuh,mngemas,mngemop dan seangkatan dgn nya..huhu..kesian kt mak ngn abah..kakak da start keja..adik da g sekola..alang2 aku ada kt umah aku abeskan la apa yg patot...haa..tu nasib baik x ikot plan asal..mula2 mak aku bkn main excited lg nk bwt kndri besar2 pnya..anak sulong besa la...tp akak aku xnk..dy ckp bwt kcik2 ja..nk taw sbb apa??dy kata bakal fmily mertua dy tu cam pendakwah2,ustaz2,ustazah..so dy xnk cam over sgt...hmm..ktorg ikot je la..yg nk tunang dy..*tp ak pon cm terkezut gak bila tgk rombongn yg sampai ptg tu pakai purdah siap...bila tgk diri sndiri mcm nangka kena balut...hahahhaha..kakak aku pon so simple je dy pnya baju..tp klo da cntek tu pakai apa pon lawa dak..huhu..neyh kasi usha sikit..








**cam enset je...xsmpat nk upload yg cun2..hohohoh

petang kenduri...semua org da balik..aku,kakak,abah ngn adik dok mmbasuh kt luar..hujan rintik2..
adik : penat gila..ney baru bertunang..klo kawen xtaw la..
aku : hah ari tu jgn sapa2 nk kacau aku..klo x.........(aku penat2 ney pantang sikit klo org kaco2 ney..huhu)
kakak : hangpa xyah bwt keja...hari tu nnti jd pngapit k.long ja..*eleh..yela tu..
abah : *dgn muka terhabis rilex beliau...hari tu kita bwt catering ja...*hahha..penat sgt la tu..aii abah xkn dah angkat bndra putih...hehe
hahahah...lawok2..mak masa tu sbuk mmbasuh kt dlm..tp syiok gak bwt kja ramai2..gila hebat lah aku ptg tu 2 periuk n 1 kawah berjaya aku sental smpai berkilat...heheh...bkn senang taw..korg bayangkan la cmna itamnya bontot kawah tu klo masak pakai kayu api...legam,legap smua cukup..huhu

satu tamparan hebat..aku dpt taw mak ngn abah aku baru2 ney kena darah tinggi yg agak seyes...bfore ney xde langsung...mnitik gak air mata aku walaopun cuba aku tahan..tp bkn dpan dorg..aku bajet kuat je dpn dorg...aku taw pon lpas knduri..kakak yg cakap..sbb tu td aku rasa cm xsampai ati je nk balik usm ney...ye la rumah tu bkn abes kemas lg..nseb baik la mktih slalu gak dtg tlg...smua ney mnyedarkan aku yg mereka smakin berusia dan aku smakin dewasa..namun semakin mereka tua mereka semakin berjasa...tp knapa aku rasa smakin aku dewasa semakin aku berdosa?????

Ya Allah ampunkan dosa kedua ibu bapa ku..dan kurniakanlah mereka kesihatan yg berpanjangan..amin....

Friday, April 8, 2011

bersuka2 dengan rela..

eeiiiiyyyaaahh...haha mmpu pon mngngkat kelopak mata ney...hahah..oh jap lupa...assalamualaikum n slmt mlm smua..hehe..3.17am..aku bru je terjaga dr tdo..tgh mamai tbe2 aku rasa cm nk update lak belok aku ney...aku pon capai la incik toshiba aku ney?knapa incik...haaa..korg pnah bwt application check jantina laptop x?aku dah bwt dan ternyata laptop aku seekor jantan..*seekor????hahah..sebuah kot..ke sebijik.??.hmm..cikgu bm tulun la betolkan eh..hoho..

AKU SUKARELAWAN!!!!!!!!
ok pg td aku ada join kempen tangisan jiwa..aku??kempen??hahha..jgn x caya..walaupon hakikatnya ada la mcm ketam ajar ank dy berjalan lurus...tp xley pakai konsep tu..kita ikot mcm apa yg tertafsir dlm salah satu surah dlm al-quran surah al-asr yg mana berbunyi 'Demi MASA. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali yang beriman dan yang beramal soleh.
Yang berpesan-pesan dengan KEBENARAN. Yang berpesan-pesan dengan KESABARAN”... haa..kna sgt la ngn tujuan kitorang g berkempen tu..lupa lak..aku x g sorg2 taw..ktorg g satu van ada senior2 n geng2 tuzki yg super hyper iaitu mayo,effa,k.yaya n atin..ktorg g kempen kat SMK WESTLANd...aku xtaw la plak tu skola llaki smua..smpai2 sana,eh..kiri laki..kanan laki..mana dak2 pmpuan ney..nk turun dr van tu pon rasa serrrammm je..hahah..bajet cm aku ney x penah jumpa laki lak an..huhu..pastu da smbang2 ngn ckgu ain bru la taw tu sekola laki smua.n ckgu tu ckp skola tu dak2 dy pmalu ngn pmpuan..ok let see.kte tgk cmne..malu ke????hahah

then.ktorg pon setup barang2 smua.siap je ckgu ain tros g pnggil dak2 form 4 n 5..hmmm..ok la ada la bpe2 org yg mmg pmalu.yg lain hampeh..xde malu2 nye..dak2 tu best n hyper gak..tp mcm ksian gak sbb dorg agak kurg pndedahan dgn dunia luar..lg sedey sampai ada yg xtaw USM tu kt mna..huhuh..ada gak yg xtaw usm tu IPTA..hmm..apa2 pon akak doakan kjayaan adik2 smua..jom pakat2 msok USM..heheh

balikkk!!!!!!!!hahaha..tiba2 lari tajuk lak an..xpe la sbb aku terlalu excited nk balik esok..lama da taw x balik..taw2 je la Prince of Wales Island nk ke red hill kan JAUH...hahahha..mcm biasa perjalanan aku esok akn bermula dgn mnaiki bas dri sini..aku suka naik bas ney..sbb rasa cm rilex je..n syiok gak tgk ragam org ramai..kadang2 tu sgt mnghiburkan...saya ulang ye..KADANG KADANG..selalunya xpon..hohoh..motif aku balik ney sbb akak aku nk tunang...aish..aku kna bersediala dgn soklan mcm ney----->DIKLA BILA LAGI??K.YAN DAH TUNANG DAH...errgghhhh...mencik la..hadapi jela ngn tabah..jln slamat aku bagi je senyuman aku yg x bpe nk mnawan ney jd jwapan tuk soklan dorg tu...hahaha...tnye lagi..senyum lagi..sampai la dorg penat...hehehe..

owh haa..esok miss izza nk bincang tutor...errkk xbwt lg...hmm nk bwt ke ha?..hmmm yawn..hah da ngntok balik..tdo dlu lah..nite tutor..nite readers...hehehhe.


** aku : agak2 korg la kan napa org buang bayi eh?
      A : xtaw la kak..x penah lagi saya buang bayi..
       B : sbb xcomey buang la..


hahaha..loqlaq sungguh dak2 ney..jawab main2..bila kata nk bg hadiah baru la jawab btoi2...adeyh...

Wednesday, April 6, 2011

simpati yang terkubur

こんばんわ.......ko + ng + ba + ng + wa.......selamat malam...

hye smua...asal nk guna bhsa hndustan td..tp xtaw la plak..ada sapa2 boley ajar??hahahha..ok td aku ada ARENA dinner restu...di jemput okaiii...*dgn muka bangga...hak3*..xde ah just rezeki..kata org rezeki jgn dtolak maut jgn dicari...masa dinner tu asyik2 lagu industan dorg pasang.aku pon bolayan la..hahah..tp ak x minat sgt cita hndustan ney..tp skli tgk tros mlekat..itu pon klo best la..n mlm ney gak aku tergolong dlm insan2 yg bertuah sbb kna lucky draw..ney baru kali kedua kna..last2 plak tu..dpt hair dryer babe...tp xde SIRIM la..klo nak grand p beli sndri la kan..hahha..SHAOLIN SOCCER kasi tuah kt aku..klo kata aku dpt DUA ALAM..bwt sploh round cabutan pon blom tntu kena..hehe...best2 sbb mlm tu gather balik konco2 pantun restu..kalu dah dok semeja tu mmg havoc la setiap saat yg berlalu..^^

haha..intro yg pnjg berjela an..dah la xkna langsung ngn tajuk..hoho..aku x taw la cmna org len tulis blog..klau mcm aku, da siap tulis baru kasi tajuk..then, skrg ney n3 ney xdak tajuk lg..so jari2 aku berterusan mnaip mngikut kata hati, jiwa dan raga...cewwaahhh..sbnarnye tajuk dah ada lam ati cuma xtulis ja lg..heheh..

ok ekceli ak nk kasi taw yg ak cm tensi syial ptg td sbb ada sorg minah ney klepet dwet aku..ptg td lepas pnat berkejaran ngn sis tikah n lari bertempiaran brsama k.yaya,effa,atin,ummi,k.mila,k.syida,k.nur n ika sbb smbut bfday k.tikah, aku pon p la tesco jap.hmm..dalm purse ada rm****.ish x cukup ney..g cocok jap kat RHB.kcink..kcink..kcink..kuar la rm*******.elok ak nk jln je ada sorg pmpuan yg xdknali dtg kt aku ngn muka ksian gila..dy cakap dompet dy hilang..dy cakap dy nk balik ipoh.nk bayar tambang x boley dwet da kna rembat.dy keja cleaner kt BJ...aku xtaw pa motif dy habaq dy keja apa n kt mana...mula2 ak agak cm xmo bg..tp bila terpacul ja words yg mcm ney---->DOMPET HILANG + NAK BALIK + XDAK DUIT...tros rasa simpati aku tu naik tahap tinggi mcm KLCC nun...aku bkak purse tgk..aku amek sekeping kertas berwarna merah dan laju je tros aku hulur kt dy..walaopun aku taw sekeping kertas merah tu xkan cukup utk sampai ke ipoh samaada ke medan kit atau medan gopeng..tp klo aku hulur kertas warna hijau, nnti tgn aku lak yg shaking xmaw henti...muka pon kelat je nk hulur kertas hijau tu...hahaha

ok..pastu aku troskan langkah aku..pmpuan tu g kt bus stop n dduk kt situ..aku paling blakang.hah dah xdak.pelik..xde pon bas lalu.tksi pon xde...aku trus je la jln..aku pon xtaw la knpa aku rasa aku cm xpuas ati ngn pmpuan tu.aku toleh blkg lg n aku nmpak pmpuan tu kuar dr keta kancil dkt ngn bas stop tu n g balik kat bank td n tggu mngsa cm td...cilakakkkkk...sah kompem aku kna klepet..mlayang sploh hengget aku..nk balik ipoh la sgt!!!!cisss...

hmm mudahnya org nk cari dwet..mnipu pon boley dpt dwet..langsung x pikir pasal hukum.sdey aku tgk sedara seagama aku ada yg mcm ney...huhu..dah tu tipu plak org yg 'cerdik' cam aku ney...mmg sng sgt la...simpati yg ada kt puncak klcc td skrg ney dah turun masok 7 kaki dlm tanah.tggu nk kambus ngn pacak nisan ja...huh....gerrremmm..hah tu la cepat sgt nk simpati kt org.konon empati la..apa kata org putih put yourself in someone else shoes..cait podah..huhu

bkn la nk kata simpati tu x bagus..tp tgk pd tmpat la..n berpada pada la nk simpati pon...aku td pon kalo ada kertas biru dlm purse aku, aku rasa aku hulur tu je..tp paling kecik ada td kertas merah je..bg je la..tp apa2 pon aku dah ikhlaskan ati aku n aku halalkan dwet yg aku bg tu..yg tinggal urusan dy dgn tuhan...ramai sbnarnya mnusia mcm ney..klau anda tergolong berubah lah..klo xtergolong sama2 la kita hindarkan...

sayonara...oyasuminasai...zzzZZZzz..


Monday, April 4, 2011

sekitar 20 tahun yang lalu...4 july 1991

hye..hye..hye...

ok ari ney bkn la 4 july 1991...skunk ney dah 20 tahun ke depan..dah 2011 pon..bila di pikir2 balik cepatnya masa berlalu..kalau dulu aku dengan 2 tocang fevret aku skunk ney da xde da..kalo dulu naik moto ngn abah duduk kat raga depan tu skunk ney klo bwat lg mmg x siuman la aku ney..hahhaha..dan kalo dulu aku sangkakan abjad dan angka tiada kaitannya..skrg dalam algebra aku kenal perkaitan 2 mnda yg berbeza..wujudnya unknown dan juga cefficient yg mnghubungkan mereka...huhu

hahaha...skunk aku pon da melalut ntah kemana..ekceli ak nk cita pasai 4 july 1991 je..knapa?????haaa..dlm bpe2 ari ney aku asyik dgr cita pasal bfday je..kbetulan plak baru2 ney bsday kak tikah klasmate aku baru je lepas..so aku bosan2 dok kat bilik dgn rakusnya mnekan button2 keyboard aku ney utk tnye kt uncle gugel pasai 4 july 1991..aku nk tgk apa la yg akn kuar..kot2 la ade history pasal kelahiran bdak tercomel kedunia yg bernama rosnadila bt saruddin ke...hahahhaha...gila pasan lah...~_~..skali skala xpe kot..hehe..ok jom tgk apa ada ngn 4 july 1991......


July 4th, 1991...
Tonight is Thursday


the moon phase on that date

On this date, the moon was looking like this.(third quarter moon)

For those who believe in clairvoyance, divination, psychic readings and fate, astrological birth symbols have always meant a lot. Every ancient tradition has developed its own symbolic patterns, myths and stories. You'll find below what your birth sign is according to different cultures. If you are not a crystal ball addict, you can still find in this symbols a lot of poetry...

Astrological signs
July 4th, 1991
Your zodiac sign: Cancer zodiacal symbol: the occidental influence of the stars on people life
Celtic astrology: your sign is Apple tree celtic spririts of the wood
Aztec astrology: your sign is Eagle (quauhtli) aztec symbols: life in the prism of nature
Egyptian astrology: your sign is Anubis Egyptian beliefs: the eyes of god in the stars
Chinese astrology: your sign is Sheep of metal chinese symbols: spirituality based on nature

haaa...ney la serba sikit aku dpt pasai 4 july 1991..bg aku mnarik..org lain xtawu la..klau nk ikot mmg bnyak aku jumpa tp klo aku letak smua kt sini bosan plak korg nk baca nnti..lg pon mnda ney smua boley tnya uncle gugel..hehehhe...spnjang idop aku..bru bpe2 org je yg aku taw sama bfday ngn aku..walaupon hakikatnya berjuta org lahir pada hari aku lahir....konon nk special la xramai lahir sama ngn aku...hahaha..ntah pape je..untuk tahon ney aku akn smbut bfday kt umah...sbb masa tu cuti sem..x kisah la sambut kt mana pun hakikatnya umur aku smakin mningkat..tp aku gak yg matured2 lg..huhuh..tp aku rasa aku x perlu nk paksa diri aku jd matured..just jd siapa aku yg sbnarnye...cuma dlm idop ney kna la bwt perubahan sikit...xbnyak pon xpa..asalkan mmbwt perubahan yg mmbawa kita lbih jaoh ke depan..x gitu??????hahaha..okeyh nnti aku sambung lg tajuk lain pulak...papai...^^

suatu kisah dari lenggong.....

salam semua...

saat aku manaip bait2 ayat ini...aku sgt merindui adik2, makcik n pakcik kt kampung air jada lenggong...baru sehari berpisah tp aku sgt2 merindui mereka smua..kemesraan yg dorg bg bkn mudah utk dapat dimana2...kena sgtlah ngn aku yg tgh rindu nk balik umah ney...dorg layan aku mcm anak sendiri...u olz mmg syiiioookkkk!!!!!!heheh..

hahaha...intro yg agak feelin2 an..ok ekceli smlm aku baru je balik dr program khidmat masyarakat...sumpah syiok ooowww...mcm dlm n3 bfore ney..aku ada bgtaw 6.45am kmi kna bkumpul kt pdg kawad...tp an utk pngtahuan smua 6.45am tu la aku bru bukak mata..adeyh apa lg mcm kilat la aku bersiap...bju x iron lg...mmg kelam kabut gila...tp aku mndi taw...hahah...n aku org ketiga last naik bas..kedua fazlin kamila dan tempat pertama dimenangi oleh abang KUMANAN....yeaaa tahniah3..hehe...

ok sampai kt sana pkoi 10...kami sesat x jumpa kmpung tu..bnyak kali gak patah balik..nurul ada kata kt aku yg masa kmi sesat tu kami dah sampai ke kawasan yg paling kerap excdent...tp alhamdulillah kami selamat..at last jumpa gak..sampai2 tu kami dsambut ngn penduduk kmpung tu..terharu sob3..best sgt..pastu ronda2 kmpg..main2 kt taska..p kait buah..p lawat org OKU..hmm cian dy.da 4 taon lumpuh.comel org dy.excdent keta ngn trailer.kwan dy yg bwk keta mninggal.jom kita doa sama2 smoga dy cepat sembuh...

then, ktorg lunch..lauk mak aii mmg sedap...kari daging umbut pisang + ulam yg mcm2 + sambal blcan special + smbal nyior + ikan goreng....pergh mmg nmpak simple tp dah lama kot xmkn cmney..hmm myb ada yg xpnah rasa pon..masa ney la nk rasa lg syiok mkn bersila ramai2..burrppp...kenyang..heheh...pastu apa lg gotong royong la cuci pinggan..x caya???tgk ney...tapi...................................................


tgk la..gmbaq aku xdak..huhu..aku kt blkg atin..semua pakat rajin cuci pinggan..bak kata sue klo kt umah bkn main liat lg nk bwt kja ney smua..hahahha..lin ala2 supervisor gitu..

lepas mkn ktorg ada bwt game.mkcik2 sgt sporting..stiap grup kna ada nama n grup aku nama TEMPOYAK...hehe..pastu kna bwt cheers..grup aku mng dgn cheers hip hip hoorey oowyeah yg sgt brsemgt..gambar dak kt atas ney dak grup aku..nama syukri.pnggil syuk.dak form 1.antara yg terensem.aku ngn aten pnggil dy hero kmpg...mula2 malu2 je..last2 dy yg bnyk ckp..sempoi ah..rndu adik2..
ney pon dak grup aku..nama rafeei klo x silap aku...tp pnggil dy penyu ja..sbb apa aku pon xtaw..yg ney lg la pmalu mula2..last2 over jgak..hehe..bdak ney nakal..tp baik sempoi gak...hmm apa2 je la penyu darat..hak3
haa..ney palk gmbar kmi smua bfore lunch..muka smua tahan lapa je..haha...yg dpan tu ikmal n the geng...GBS..geng budak sekola..suka btoi depa ngn ikmal ney...hmm..knangan2..
ney masa kmi tgh pusing2 kmpung...dak2 ney la pneman spnjg perjlanan..best la mkorg maw jln2 ngn ktorg...walaupon agak panas tp yeaahh bajet cool je gmbar pnye pasai...hehehe...

haaaa...lupa nk cita.kt sana ada jmbatan gntung..ptang tu aku ngn atin g lepak2 kt situ..pastu adik2 smua dtg..ktorg pon mlyan dorg mnyembang kt situ..pastu vikky lak dtg mnyibuk..hahaha..ekceli dy nk tulun anta beras kt rumah mkcik mah..*btol kot nme mkcik tu..huhu...pastu aku pon mngikut la si vikky ney ngn mmbawa konco2 ku skali.sapa lg konco2 aku klo bkn bdak2 tu ngn aten skli...pastu yg bestnye mkcik mah bg eskrem...waaa....best2 dah la tgh panas masa tu...pastu vik ckp da nk balik..alaaa sdeynye nk tggalkan korg...dlm bulan 9 ney musim buah..mkcik2 tu suh dtg lg mkn buah kt sana...hmmm klo xda apa2 aral sampai la kmi..

ok la cita pon dah abes..korg2 pon klo ada pluang join la actvt cm ney..penat tu mmg la..tp demi sebuah pngalaman itu apa la sgt klo nk dbndingkan dgn penat badan ney...kata org blom cuba blom taw kan..myb ada yg x pernah merasa pngalaman cmney..so masa muda2 ney la kita nk bersuka ria cmney...hahahha...smbil2 berkhidmat gak..kang suka2 je lbey x boley gak..hohoh...
hmm..esok pon dah isnin.so slmt mmulakan isnin anda dgn penuh smngt!!!!!!!!!!!!!!papai

**smart x baju??????smart an..merah itam lg tu..credit tu cik effa..bru sempoi p pakai bju special tu..hehehheh

Saturday, April 2, 2011

malam ini....esok pagi....

salam semua...

da bnyak ari gak aku tinggalkan belok aku ney..bkn sbb bz pon..malas je terlebey..haha sbnarnye aku dok khusyuk melayan muvie..heheh..ye la bosan je dok bilik ney..huhu..act, aku baru je pas balik dinner astronomi kt restoran pen mutiara...aku bkn dak astro pon tp saja je nk join...*nk mycsd sbnarnye...heheh..ok dinner tu best gak..sbb mkn sedap...ahahha..actvt cam biasa je..lucky draw,ada game n yg paling syiok ada karok la..haha..waa..ada sorg minah ney suara dy perghhh sedap syial lah...teruja kejap..tasya kot nama dy...lagu kesetian by siti sarah mmg best....n congrat to atin sbb anda bertuah mlm ney...simpan moooo tu elok2..

hmm..spatutnye mlm ney aku kne tdo awal..sbb esok sharp 6.45am aku n dak2 rkm TI dah kna ada kat padang kawad...fulamakkk...dugaan apakah????????klas yg pkol 8 pon ssah nk bangun...semuanya terserah kpda rumetku..smoga tabah mngejut aku esok..hahha...ekceli esok kmi kna p lenggong sbb ada bwt khidmat masyarakat...aku harap sgt esok x ujan..sbb perjalanan ke lenggong tu agak bhya sbnarnye...harap2 esok perjalanan slmat dan actvt bjln lancar...

aku tgh x sedap ati utk esok sbnarnya...smua ney after my mom bg pesanan smlm..mak cakap 'skrg musim ujan,jln msti licin..esok hati2 nk p lenggong tu..jalan area2 grik tu paham2 je la..betol ka nk p ney?'...hmm... anak mak ney mmg kena p mak..ney under projek ko k...aku berdoa agar perjalanan kami slamat esok..tp kalu sudah tertulis yg sebaliknya..nk kata apa..redha lah semahunya...'kun fa ya kun'....siapalah kita untuk melawan takdir...tapi apa2 pon usaha lah semampu mungkin untuk mengelak dari sbarang musibah....

so..rasanya sampai sini dulu kot...aku pon cm da ngntuk2 ney...kekasih ati pon mcm smakin mnggoda2 je...hahhaha...incik toshiba sy ney pon nk rehat gak...ok to all readers doa2kan lah kumpulan kami esok slmat smpai dan pergi...n enjoy your weekend...papai^^